Loading...
 
Salux Index 2014 - Βράβευση ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Thursday 27 Nov 2014
Ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ έλαβε βραβείο επιχειρηματικής αριστείας στην εκδήλωση "Salux Index 2014" που διοργάνωσε, την Πέμπτη 13/11/2014 στο ξενοδοχείο Park, η  Active Business.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΕfEX, ΣΕΙΒ, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Γιώργος Βλάχος, καθώς επίσης ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομικών Υγείας και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας στο «Ποτάμι» Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Είκοσι τρεις άξιες επιχειρήσεις κατάφεραν και κέρδισαν ένα δύσκολο στοίχημα αφού όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά κατέγραψαν την προηγούμενη χρονιά σημαντικά κέρδη, συνεχίζοντας να επενδύουν, παρά τις αντίξοοες συνθήκες και το δύσκολο περιβάλλον, να αυξάνουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, να καινοτομούν και να οραματίζονται καλύτερες ημέρες για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής της Active Business κ. Σπύρος Κτενάς ενώ συντονιστές της ήταν οι δημοσιογράφοι Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου και Μαρία Ακριβού. Ο κ. Κτενάς εγκαινίασε το νέο θεσμό των βραβείων Salus Index και αναφέρθηκε στα κριτήρια των διακρίσεων, τα οποία είναι οι οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών υγείας-φαρμάκου-ομορφιάς, η κοινωνική ευθύνη και το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και οι επενδύσεις σε καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη.

Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν είναι: ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΒΙΑΝΕΞ, Pharmathen, Unipharma, GileadSciencesHellas, NovartisHellas, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, BoehringerIngelheimHellas, PfizerHellas, JanssenCillag, Vitafarm, APIVITA, DEMO, UnileverHellas, PowerHealth, MedochemieHellas, Όμιλος Σαράντη, Actelion, BeiersdorfHellas, ΣΥΦΑΝΟΠΕ, MSD, GenesisPharma, SANOFI-AVENTIS.

Αναλυτικότερα, τα πρόσωπα και οι εταιρείες όπου απονεμήθηκαν οι βραβεύσεις:

1. κ. Χρήστος Μουρίκης, Εμπορικός Διευθυντής ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Ο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ είναι ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός φαρμακοποιών της χώρας. Στα 30 χρόνια επιχειρηματικής του πορείας ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ καταλαμβάνει την 361η θέση μεταξύ των 600 ισχυρότερων φαρμακαποθηκών διεθνώς. Στην τελευταία του χρήση εμφανίζει καθαρά κέρδη 3.6 εκατ. ευρώ.

2.  Κυρία Νέλη Κάτσου, Αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Pharmathen.
Η εταιρεία Pharmathen καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των πλέον κερδοφόρων φαρμακοβιομηχανιών  της χώρας. Οι εξαγωγές της είναι ίσες με το 1% των συνολικών εξαγωγών της χώρας. Τα 4 τελευταία χρόνια της κρίσης διπλασίασε το ανθρώπινο δυναμικό της φτάνοντας τα 1.000 άτομα ενώ το διάστημα 2013 -2018 υπολογίζεται να επενδύσει σε έρευνα και ανάπτυξη  100 εκατομμύρια ευρώ.

3. κ. Βασίλης Πενταφράγκας, διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεωντης ELPEN
Η ELPEN είναι η  δεύτερη πλέον κερδοφόρο ελληνική φαρμακοβιομηχανία με ενεργή παρουσία σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και 60 παγκοσμίως. Η εταιρεία διαθέτει δύο θυγατρικές εταιρείες στη Γερμανία και τη Σουηδία. Η σημερινή διάκριση – πέραν των οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας – αφορά τις επενδύσεις της επιχείρησης σε έρευνα και ανάπτυξη καθώς επίσης και σε ανθρώπινο δυναμικό αφού η ΕΛΠΕΝ είναι μία από τις εταιρείες που αύξησαν σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό τους στην περίοδο της κρίσης.

4.  κ. ΜπάμπηςΤζανάκης , Associate Director Market Access - Government Affairs at Gilead Sciences Hellas.
Ο νικητής του HIV και της ηπατίτιδας C, η αμερικάνικη Gilead Sciences κατέλαβε στην χώρα μας την πρώτη θέση μεταξύ των πλέον κερδοφόρων  θυγατρικών πολυεθνικών επιχειρήσεων φαρμάκου.

5. κ. Ricardo Canevari, διευθύνων σύμβουλος Novartis Hellas
Η πρώτη σε πωλήσεις θυγατρική πολυεθνικής εταιρείας φαρμάκου στην Ελλάδα – η Novartis – κατέλαβε ακόμη μία από τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο κερδοφορίας. Η σημερινή διάκριση αφορά το γεγονός ότι η  Novartis καταλαμβάνει επίσης την πρώτη θέση σε αριθμό κλινικών μελετών μεταξύ όλων των εταιρειών του κλάδου.

6. κ.  Αθανάσιος Μουχτής, γενικός διευθυντής ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Ο Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός – ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ – καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε πωλήσεις μεταξύ όλων των φαρμακαποθηκών της χώρας ενώ την ίδια στιγμή καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των πλέον κερδοφόρων φαρμακαποθηκών της χώρας. Οι 30 φαρμακοποιοί οραματιστές που ίδρυσαν τον Συνεταιρισμό πριν  34 χρόνια δεν μπορούσαν να φανταστούν την μετέπειτα εξέλιξη. Σήμερα ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ εξυπηρετεί πάνω από 700 φαρμακεία ενώ με προσεκτικά βήματα ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη ημέρα της αγοράς.  

7. κ. Μανώλης Μιτάκης, επικεφαλής τμήματος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Boehringer Ingelheim Hellas
Αποτελεί μία από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως,. Στην Ελλάδα ο πολυεθνικός αυτός κολοσσός κατέχει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των πλέον κερδοφόρων φαρμακοβιομηχανιών. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της Boehringer είναι ότι πρόκειται για την μοναδική πολυεθνική επιχείρηση με δική της παραγωγική υποδομή στην Ελλάδα, μία παραγωγική υποδομή που συνδέεται με εξαγωγές από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. 

8. κ. ΑντώνηςΦουστέρης, Media & Public Relations Manager της Pfizer Hellas
Ο αμερικάνικος κολοσσός – ο οποίος εδώ και  55 χρόνια ευρίσκεται στην ελληνική φαρμακευτική αγορά  κατέχοντας κορυφαία θέση στις κατατάξεις των πωλήσεων και της κερδοφορίας – έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην χώρα μας που τα τελευταία χρόνια ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Η Pfizer Hellas βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση φαρμάκων στην Ελλάδα.

9.  κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος Vianex
Η πρώτη σε πωλήσεις ελληνική φαρμακοβιομηχανία (η δεύτερη σε πωλήσεις παραγωγική επιχείρηση μετά την Boehringer Ingelheim) και η 4η σε κέρδη ελληνική φαρμακοβιομηχανία κοιτάζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Η Vianex που αποτελεί την ζωντανή ιστορία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας  - καθώς για 90 χρόνια το όνομα Γιαννακόπουλος γράφει την ιστορία του στο ελληνικό φάρμακο – ανοίγει νέους ορίζοντες εξωστρέφειας. Με βάση τη νέα συμφωνία με την  Lilly απλώνει τα φτερά της στις απύθμενες αγορές της Κίνας και της Άπω Ανατολής.

10. κυρία Ελένη Λέλου εκπρόσωπος "Φαρμακευτικό Κέντρο – Vitafarm"
H Vitafarm καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των πλέον κερδοφόρων φαρμακαποθηκών της χώρας. Η Vitafarm ανήκει στον όμιλο φαρμακαποθηκών του επιχειρηματία κ. Σωτήρη Λέλου ο οποίος οργανώνει το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα: την δημιουργία  ενός πανελλαδικού δικτύου Ανεξάρτητων Φαρμακείων.

11. κυρία ΕυγενίαΜπόζου, Corporate Affairs Director της APIVITA
Όλα ξεκίνησαν σε ένα φαρμακείο αλλά επειδή εργάστηκαν ως μέλισσες κατόρθωσαν να έχουν παρουσία σε 14 χώρες παγκοσμίως και σε χιλιάδες φαρμακεία στην Ελλάδα. Ο κ. Νίκος Και η κυρία Νίκη Κουτσιανά δημιούργησαν προσφάτως τη νέα κυψέλη τους, τις νέες βιοκλιματικές εγκαταστάσεις τους στο Μαρκόπουλο Αττικής. Στην επιχείρηση αυτή που επένδυσε μέσα στα πιο βαθιά σκοτάδια της κρίσης ανήκει δικαιωματικά η επόμενη διάκριση.

12. κ. Αριστομένης Βασιλόπουλος, Διευθυντής πωλήσεων DEMO
Είναι ο πρέσβης των ελληνικών γεννοσήμων σε 51 χώρες. Η φαρμακοβιομηχανία DEMO διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη και περίπου  1.200 εγκεκριμένα σκευάσματα. Η στόχευση της διοίκησης είναι η ενίσχυση της παρουσίας της στο εξωτερικό. Εκτός των άλλων έχει θέσει σε λειτουργία υποκατάστημα και στην Κίνα ενώ στους επόμενους στόχος είναι η λειτουργία 7 υποκαταστημάτων σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

13. κ. Νίκος Κεφαλάς, διευθύνων σύμβουλος  Janssen Cilag
Ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων της Johnson & Johnson, του πληρέστερου γκρουπ εταιρειών  φροντίδας υγείας στον κόσμο. Στην Ελλάδα η Janssen ξεκίνησε ως επιστημονικό γραφείο το 1973 για να φτάσει σήμερα να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στον επίπεδο των πωλήσεων και των κερδών των μεγαλύτερων θυγατρικών πολυεθνικών οίκων φαρμάκου. Στην τελευταία δημοσιευμένη χρήση εμφάνισε κάθετη αύξηση της κερδοφορίας της.

14. κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas
Η Unilever αποτελεί έναν πολυεθνικό κολοσσό που δραστηριοποιείται σε πληθώρα τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως τα τρόφιμα, τα απορρυπαντικά, Σημαντική ωστόσο είναι και η παρουσία του οίκου στον τομέα των καλλυντικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιχείρηση συγκαταλέχθηκε και στη λίστα των  Diamonds of the Greek Economy.

15. κυρία Λιλή Περγαντά, διευθύνουσα σύμβουλος Power Health
Ιδρύθηκε το 1984 για να γίνει η 1η Ελληνική εταιρεία στο χώρο των ενναλακτικών προϊόντων για την υγεία. Σήμερα τα προϊόντα της Power Health καλύπτουν μια ευρύτατα γκάμα με πάνω από 100 κωδικούς. Έχει λάβει σειρά βραβείων μεταξύ των οποίων και του βραβείου από την επιτροπή του μεγαλύτερο Ευρωπαϊκού θεσμού European Business Awards. Η Power Health στην τελευταία της χρήση σημείωσε κέρδη 4 εκατ. ευρώ.

16. κ. Αντώνης Ευμορφιάδης, γενικός διευθυντής Medochemie
H Medochemie Hellas αποτελεί ζωτικό κύτταρο ενός πολυεθνικού ομίλου o οποίος  διαθέτει 11 μονάδες παραγωγής και ο οποίος βραβεύτηκε ως ένας από τους 10 κορυφαίους εξαγωγικούς ομίλους της Ευρώπης. Η Medochemie Hellas προχώρησε το 2011 σε αναδιοργάνωσή της για να γίνει στα χρόνια που ακολούθησαν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία σε πωλήσεις γεννοσήμων στον ΕΟΠΥΥ.

17. κ. Νίκος Ευαγγέλου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σαράντη
Αμιγώς Ελληνική , Εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Με 9 θυγατρικές εταιρείες , Με βασική παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα , Με προϊόντα που έχουν ενσωματωθεί στο DNA του Έλληνα καταναλωτή , Και εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

18. κυρία Ελένη Τέντου, διευθύνουσα σύμβουλος της Actelion
Για περισσότερα από 14 χρόνια η Actelion δραστηριοποιείται στην ανακάλυψη και διάθεση καινοτόμων φαρμάκων που καλύπτουν σημαντικές και χωρίς  μέχρι σήμερα φαρμακευτική αντιμετώπιση ιατρικές ανάγκες. Η σημερινή διάκριση αφορά την δραστηριότητα της εταιρείας σε θέματα καινοτομίας  για Έρευνα και ανάπτυξη στις σπάνιες παθήσεις και στην πνευμονική αρτηριακή υπέρταση.

19. κ. ΝικόλαοςΤσακαλάκης, country manager της Beiersdorf Hellas
Γνωστή από τη δεκαετία το ’30 η Nivea είναι ένα από τα μεγάλα όπλα του γερμανικού ομίλου της (Μπάϊερσντορφ) Beiersdorf. Η εν Ελλάδι θυγατρική της έχει ισχυρή παρουσία σε 18 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων μέσω των οποίων η ίδια κατόρθωσε να κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των πλέον κερδοφόρων εταιρειών καλλυντικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι και το 2014 η εταιρεία “τρέχει” με διψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων.

20. κ. Νίκος Μάραντος , Πρόεδρος του ομίλου ΣΥΦΑΝΟΠΕ
Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιιών Νότιας Πελοποννήσου ιδρύθηκε το 1994 από 76 φαρμακοποιούς. Σήμερα εξυπηρετεί πάνω από 300 φαρμακεία κατέχοντας ηγετική θέση στην διακίνηση φαρμάκων. Τα σχέδια της διοίκησης δεν σταματούν εδώ αφού η στόχευση είναι η επιχείρηση να μεταλλαχθεί σε  εταιρεία παροχής και υποστηρικτών υπηρεσιών προς τα φαρμακεία. Τα φαρμακεία του δικτύου Green Pharmacy θα αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας του ΣΥΦΑΝΟΠΕ.

21. κ. Χρήστος Μουρίκης, Εμπορικός Διευθυντής ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Ο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ είναι ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός φαρμακοποιών της χώρας. Στα 30 χρόνια επιχειρηματικής του πορείας ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ καταλαμβάνει την 361η θέση μεταξύ των 600 ισχυρότερων φαρμακαποθηκών διεθνώς. Στην τελευταία του χρήση εμφανίζει καθαρά κέρδη 3.6 εκατ. ευρώ.

22. κ. ΚυριάκοςΜπερμπεριάν, Head of Market Access & Governmental Affairs της Genesis Pharma SA
Πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου κατά την τελευταία χρήση ανήλθαν σε περίπου 23 εκατ. ευρώ. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από το κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου η εταιρεία ανέκαμψε εφαρμόζοντας ένα επιθετικό πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της.

23. κ. HassebAhmad, Διευθύνων Σύμβουλος MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας
Η MSD ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα  περισσότερους από 230 υπαλλήλους. H MSD είναι η 2η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως. Το 40% των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά παρασκευάζονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα.

24. κυρία Άννελη Ξηρογιάννη, εκπρόσωπος Unipharma Κλέων Τσέτης
Η βράβευση SALUS INDEX 2014 αφορά την επίδοση της στον τομέα της κερδοφορίας καθώς επίσης και το γεγονός ότι η εταιρεία είναι η μόνη φαρμακοβιομηχανία που επένδυσε δημιουργώντας νέο εργοστάσιο εν καιρώ κρίσης.

Δείτε παρακάτω τη στιγμή της απονομής.