Loading...
 
ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ. Προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και στα μέλη του
Thursday 14 Jul 2022
πηγή: fdaily
Άρθρο στο αφιέρωμα του fdaily "Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών: Εδώ και 94 χρόνια υπηρετούν τον άνθρωπο και τις φαρμακευτικές του ανάγκες".

Στα 41 χρόνια λειτουργίας του, ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ) έχει εξελιχθεί στην πιο δυναμική συνεταιριστική συμμαχία της χώρας. Ξεκινώντας το 1981 ως πείραμα μίας μικρής ομάδας οραματιστών φαρμακοποιών, ο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο Όμιλο εμπορίας και διανομής φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Με 1700 και πλέον συνεργαζόμενα φαρμακεία, 350+ προμηθευτές, κύκλο εργασιών €325.000.000 (με μηδενικό δανεισμό), στόλο 82 ιδιόκτητων οχημάτων, παραδίδει καθημερινά 200.000 τεμάχια. Επιπλέον, απασχολεί 300 εργαζόμενους, στις πέντε μονάδες που δραστηριοποιείται. 

Πληροφορική Υποστήριξη

Ο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ υποστηρίζει το πρόγραμμα φαρμακείου εδώ και σχεδόν μία εικοσαετία (από το 1993). Σήμερα, τα μέλη του Ομίλου απολαμβάνουν δωρεάν 24/7, 365 ημέρες το χρόνο τα εξής:

  • Πρόγραμμα B2B. Παρέχει στον φαρμακοποιό τη δυνατότητα σύνδεσης από οποιονδήποτε browser ή συσκευή, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση από ειδικούς. Επιπλέον προσφέρει έλεγχο διαθεσιμότητας ειδών στην αποθήκη, δυνατότητα παράλληλης διαχείρισης διαφορετικών προσφορών και ενημέρωση βιβλίων φαρμακείων από τα τιμολόγια του Ομίλου.
  • FARMAKONET. Αποτελεί την τελευταία λέξη στα προγράμματα φαρμακείου. Παρέχει πλήρη παραμετροποίηση, μεταφορά και αυτόματη εκτέλεση παραγγελιών, πλήρες ιστορικό πελάτη, δυνατότητα τήρησης πελατών επί πιστώσει, παρακολούθηση κινητικότητας ειδών, ενσωμάτωση παραφαρμάκων (όπως γάλατα ή παιδικές τροφές) και πολλά ακόμη.

Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πληροφορικής του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στελεχώνεται από 5 άτομα και εξυπηρετεί περισσότερα από 500 φαρμακεία καθημερινά.

Εμπορική Υποστήριξη

Ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ λόγω των οικονομιών κλίμακας όγκου, μπορεί να προσφέρει στο σύνολο των συνεργαζόμενων φαρμακείων, ανεξαρτήτως μεγέθους, τους καλύτερους εμπορικούς όρους (πιστώσεις – εκπτώσεις) καθώς και πληρότητα σκευασμάτων που είναι αναγκαία για την υποστήριξη των πελατών - ασθενών τους.

Συμβουλευτική Υποστήριξη

Το Τμήμα Συμβούλων Πωλήσεων του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ απαρτίζεται από ομάδα 10 ατόμων και αναπτύσσεται συνεχώς. Μέσω καθημερινών επισκέψεων στα φαρμακεία διαχειρίζεται τις ανάγκες των φαρμακοποιών, συμβάλλοντας στην ικανοποίηση των αναγκών του τελικού πελάτη. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ικανοποίησης πελάτων, το Τμήμα κατέλαβε μία από τις υψηλότερες θέσεις στην προτίμηση των φαρμακοποιών, με σημαντική διαφορά από αντίστοιχα τμήματα του ανταγωνισμού.

Υποστήριξη Παραγγελιών

Το 20% του προσωπικού του Ομίλου ασχολείται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Παραγγελιών. Καθημερινά, το Τμήμα διαχειρίζεται 3500 παραγγελίες, με κάθε εργαζόμενο να ανταποκρίνεται σε περίπου 60 κλήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καθημερινή βάση καλύπτεται το σύνολο του πελατολογίου.

Υποστήριξη Διανομής

Το Τμήμα Διανομών κερδίζει καθημερινά τη “μάχη με το χρόνο” προς όφελος των μελών του Συνεταιρισμού. Παραδίδει τα προϊόντα μέσα σε 3 ώρες από την παραγγελία, πραγματοποιώντας έως και 3 ημερήσιες διανομές. Σε Αττική, Β. Πελοπόννησο, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ήπειρο, Κέρκυρα. Επιπλέον, σε πλήρη εναρμόνιση με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες ορθών πρακτικών διανομής φαρμάκων, τα οχήματα του Τμήματος μετατρέπονται σταδιακά σε οχήματα με ενσωματωμένα ψυγεία.

Εκπαιδευτική Υποστήριξη

Ο Όμιλος θεωρεί την προσφορά γνώσης ως βασική του υποχρέωση προς τα μέλη του. Για αυτό δημιούργησε την Ακαδημία Green Pharmacy, ένα βραβευμένο online εργαλείο με ενημερωτικά videos και άρθρα, βιβλιοθήκη υγείας, καθώς και θέματα διαχείρισης φαρμακείου. Επιπλέον, ο Όμιλος διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα workshops και σεμινάρια, σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες σε θέματα διαχείρισης των ασθενών  πελατών τους.